2007. július 18.

Torchwood

Este nekikezdtem a Torchwoodnak. Ha nem tudná valaki akkor ez egy Doctor Who spinoff. Ugyanaz a világ, helyszín. És itt van nekünk Jack kapitány! Szóval aki nézte a DW-t az kb. tudhatja miről van szó. Angol sorozat, BBC készítette. Egy csapatról szól akik titokzatos dolgok után kutatnak, nyomoznak. Egy évad létezik belőle ami 13 részes és ha jól tudom januárban jön a folytatás.
Szóval nekikezdtem, az első három rész megvolt. Vélemény? Kicsit lapos, kicsit unalmas. A szereplők hétköznapi emberek akiknek különleges munkájuk van. A srác szereti a nőket, a lány a munkájának él, a nő a munka és a család között vívódik. Igazából átlagosak, túlságosan is, nincs meg bennük az igazi hősködés és ez az amcsi sorozatok után talán egy kicsit idegesítő. Viszont ennek ellentéte a néha... az idegen technológiához való "értés", az azzal való viselkedésük vagy a szexuális életük.
Történet? Lapos, unalmas és mégis nyílt és szókimondó. Igazából itt halnak az emberek, fura de valahogy itt más. Egy amerikai sorozatban a rossz fiúk halnak tömegesen az ártatlanokból kevés és azt is megsiratják. Itt a hétköznapi emberek is hullanak (akárcsak a DW-ben), szóval akár egy valami "horror" is lehetne. De még az elején tartok, most jön a java, remélem!

Amikor valaki ön imádó

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Írj értelmeset, légy kedves, ne káromkodj!